(d)in Inima unei Lacrimi

vineri, 12 aprilie 2013

odihna pentru sufletele voastre


"Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul meu asupra voastra si invatati`va de la Mine, ca sint blind si smerit cu inima si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul meu e bun si povara Mea este usoara." (Matei 11:28-30)

 Adam si Eva nu erau papusi de cirpe in vitrina Edenului. Dumnezu i`a pus "s`o lucreze si s`o pazeasca"(Geneza2:15).
ce sa lucreze? sa construiasca Malchut HaElohim (Imparatia lui Dumnezeu) .
ce sa pazeasca? Cuvintul Lui, caci Acesta era unealta creatiei.
erau la jugul Lui si le era bine deoarece cunosteau tot Adevarul si Acesta`i facea sa fie liberi in odihna Lui. cind au gresit au fost trimisi "sa lucreze pamintul" din care au fost facuti si astfel s`au inhamat la alt jug, asa ca din fii au devenit robi. robi ai alegerii gresite pe care au facut`o pentru ca n`au pazit Cuvintul.
noi sintem urmasii lor. am mostenit acelasi statut si, daca nu stim sa`L alegem pe El in fiecare zi, ajungem sa tragem la acelasi jug, cel al simturilor prin si pentru care traim . de aceea sintem vesnic obositi, nemultumiti si impovarati de grijile de fiecare zi. ne hranim gura cu cuvinte care nu sint ale Lui, ne impinzim ochii cu imagini care nu`I plac si la care nu S`ar uita niciodata, ne infundam urechile cu vorbe pe care nu vrea sa le auda, ne imbuibam miinile cu fapte care`L murdaresc, ne calauzim picioarele mergind pe cai care nu sint ale Lui .dar Dumnezeu ne`a promis un eliberator care sa ne redea demnitatea de fii, pe Yeshua HaMashiah  (Isus`Mesia) acesta este Cel care ne`a zis:"Deci, nu duceti grija spunind: ce vom minca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom imbraca?...Cautati mai intii Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua".(Matei 6:31-33)
El, Uneala cu care am fost creati si pusi s`O pazim, ne cheama inapoi acasa, la Tatal ca sa gasim adevarata odihna - cea a sufletului - daca`L vom alege pe El. iar jugul si sarcina sint aceleasi cu a primilor oameni: Cuvintul si Imparatia Lui . asa ca avem doar doua variante: ori lucram pentru El si nu vom fi obositi niciodata  ori lucram pentru pamintul din care am fost luati si atunci vom fi robii lui .


posted by lacrima.lac at 13:28

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

<< Home